Den fantastiske reisen til fakiren som gjemte seg i et IKEA-skap

Komedie / Drama 1 t. 36 min. 9 år
Den Fantastiske Reisen til Fakiren som gjemte seg i et Ikea-skap
Den Fantastiske Reisen til Fakiren som gjemte seg i et Ikea-skap
Vinner av Gledesspreder-prisen under Den Norske Filmfestivalen i Haugesund

En sjanse er alt du trenger.

Aja har levd hele livet i Mumbai. Han opptrer på gatene, svindler turister og folk tror at han har spesielle magiske krefter. Når moren hans dør drar han til Paris for å finne sin far, med en falsk 100 euro-seddel i lomma. Det første målet er den svenske møbelbutikken IKEA, som han drømte om å besøke fra han var liten. Her han møter Marie, som han forelsker seg hodestups i. Aja opplever utrolige eventyr på sin reise rundt om i verden - opprinnelig i et IKEA-skap, deretter blant annet i en Louis Vuitton-koffert, i en varmluftsballong til Tripoli og i en flyktningleir i Libya. På veien treffer han den sudanske flyktningen Assefa i en lastebil, og et varig vennskap etableres. Men Aja gir ikke opp håpet om å komme tilbake til Paris og bli gjenforent med sin elskede Marie.

Den fantastiske reisen til fakiren som gjemte seg i et IKEA-skap er basert på den bestselgende boka av Romain Puértolas.


Den fantastiske reisen til fakiren som gjemte seg i et IKEA-skap vant Gledessprederprisen under Den Norske Filmfestivalen i Haugesund.

Her er juryens begrunnelse:
– Gjennom sin absurde fortellerstil og eksotiske ramme, settes menneskeverdet i sentrum og tar opp temaer som er viktigere og mer aktuelt enn noensinne. Filmen er uhøytidelig og fargerik og harselerer over vår ignoranse for fremmede kulturer, sa juryen i sin begrunnelse.

Originaltittel:
The Extraordinary Journey of the Fakir
Regi:
Ken Scott
Språk:
engelsk
Produksjonsår:
2018
Skuespillere:
Dhanush
Bérénice Bejo
Erin Moriarty
Barkhad Abdi
Gérard Jugnot
Sjanger:
Komedie / Drama
Spilletid:
1 t. 36 min.
Nasjonalitet:
Frankrike
Aldersgrense med begrunnelse:
9 år
Enkelte lite nærgående voldsinnslag og truende karakterer gjør at denne filmen får 9-årsgrense.