Operation Mincemeat

Drama / Krigsfilm 2 t. 7 min. 12 år
Operation Mincemeat 10260_OM_still_OM-GK-13032020-05202_dan-fin-nor-swe_.jpg
Operation Mincemeat OPMM_A4_skjerm.jpg

OPERATION MINCEMEAT er den utrolige, men sanne historien om to etterretningsoffiserer som i 1943 bidro til å redde titusenvis av liv og bryte Hitlers jerngrep på Europa, ved å rekruttere en veldig annerledes hemmelig agent – nemlig en død mann.

Året er 1943. De alliertes oppgave er å bryte Hitlers jerngrep på det okkuperte Europa, og planlegge et frontalangrep på Sicilia. Men den tilsynelatende umulige utfordringen er å beskytte den enorme invasjonsstyrken fra en potensiell massakre på de italienske strender. Oppgaven havner hos to engelske etterretningsoffiserer, Ewen Montagu (Colin Firth) og Charles Cholmondeley (Matthew Macfadyen). Sammen kommer de opp med en av de mest oppfinnsomme og usannsynlige strategier for desinformasjon under krigen. Operation Mincemeat er det utrolige, men sanne historien om en tilsynelatende vanvittig plan om å endre krigens kurs ved å rekruttere en veldig annerledes hemmelig agent – nemlig en død mann.

Originaltittel:
Operation Mincemeat
Regi:
John Madden
Språk:
engelsk
Skuespillere:
Colin Firth
Matthew Macfadyen
Kelly Macdonald
Penelope Wilton
Johnny Flynn
Jason Isaacs
Sjanger:
Drama / Krigsfilm
Spilletid:
2 t. 7 min.
Nasjonalitet:
England
Aldersgrense med begrunnelse:
12 år
Denne filmen inneholder skildring av et lik og kortvarige scener med krigshandlinger. Den får derfor aldersgrense 12 år.