Prinsessen

Dokumentar 1 t. 46 min. 6 år
Prinsessen
Prinsessen PRINSESSEN WEB 70x100.jpg

Fra de Oscar-vinnende produsentene av “Man on Wire” og “Searching for Sugar Man” kommer den komplette dokumentaren om Diana.

Historien om Prinsesse Dianas oppsiktsvekkende liv og død fortalt eksklusivt gjennom arkivmateriale. I denne kritikerroste dokumentaren følger vi hennes kamp mot det konstante, overveldende, og ofte invaderende rampelyset hun aldri unnslapp, og ved å vende kameralinsen tilbake mot oss selv setter filmen lys på hvilken enorm påvirkning Prinsesse Diana har hatt på det offentlige og på vårt syn på det britiske monarkiet.

Prinsesse Diana er fortsatt en av tidenes aller mest fotograferte kvinner, og hennes turbulente forhold til Prins Charles, og alt som fulgte med, var tabloidpressens favoritt-emne gjennom nesten to tiår og skapte overskrifter omtrent daglig. Helt fra hennes første møte med prinsen og til langt etter hennes tragiske og alt for tidlige død 31. august i 1997.

PRINSESSEN tilbyr en side av Dianas historie som føles ekte, intim og emosjonell på én og samme tid. Prinsesse Dianas tragiske død, delvis forårsaket av en paparazzi-biljakt, var et øyeblikk for refleksjon for det offentlige og mediamonsteret det mater. Men nesten 25 år etter Prinsesse Dianas død fortsetter vi å reflektere over skandaler som involverer det britiske monarkiet, og spør oss selv; har ting egentlig forandret seg etter alle disse årene?

Originaltittel:
The Princess
Regi:
Ed Perkins
Språk:
engelsk
Produksjonsår:
2022
Skuespillere:
Prinsesse Diana
Sjanger:
Dokumentar
Spilletid:
1 t. 46 min.
Nasjonalitet:
England
Aldersgrense med begrunnelse:
6 år
Denne filmen inneholder enkelte kortvarige dramatiske scener. Den får derfor aldersgrense 6 år.