The Northman

Drama / Thriller 2 t. 17 min. 15 år
The Northman
The Northman
Conquer your fate

Episk hevnsaga satt til vikingtiden, fra den kritikerroste regissøren Robert Eggers.

Prins Amleth (Skarsgård) opplever en brutal start på sitt liv som ung voksen, da hans far (Hawke) blir brutalt myrdet av hans onkel (Bang), som også kidnapper guttens mor (Kidman). Amleth flykter fra kongerriket han har vokst opp i, med en lovnad om å returnere for sin hevn. Noen år senere har gutten blitt en vikingkriger, med et mål om å gå berserkergang mot sin onkel, Fjölnir. På ferden møter han også slaven Olga (Taylor-Joy), som spiller en nøkkelrolle for hans tokt.

The Northman er en blodig hevnthriller fra den visjonære regissøren Robert Eggers (The Witch, The Lighthouse), satt til vikingtiden på 900-tallet. Eggers har tatt i bruk norrøn mytologi og gamle vikinglegender i utarbeidelsen av manuset, og baserer historien på den mest kjente fortellingen om familiehevn: Hamlet.

Det stjernespekkede castet består av blant andre Alexander Skarsgård, Anya Taylor-Joy, Nicole Kidman, Ethan Hawke, Willem Dafoe, Claes Bang og Björk.


*****************************************

"Hardbarket vikingdrama med gladvoldelig blodsprut." -Filmpolitiet (Terningkast 5)

"At det er mulig å iscenesette noe så nådeløst, brutalt og stilsikkert som «The Northman», føles nærmest mirakuløst." - Dagsavisen (Terningkast 5)

"Alexander Skarsgård som viking og hevner i brutal, mektig og sjokkerende god vikingfilm." - Adresseavisen (Terningkast 6)

"Vakkert og voldelig viking-epos" - VG (terningkast 5)

"Må ses på kino!" Dagbladet (Terningkast 5)

Originaltittel:
The Northman
Regi:
Robert Eggers
Språk:
engelsk
Produksjonsår:
2021
Skuespillere:
Alexander Skarsgård
Anya Taylor-Joy
Nicole Kidman
Ethan Hawke
Willem Dafoe
Björk
Sjanger:
Drama / Thriller
Spilletid:
2 t. 17 min.
Nasjonalitet:
USA
Aldersgrense med begrunnelse:
15 år
Denne filmen inneholder nærgående og brutale voldsskildringer, inkludert drap og tortur. Filmen får derfor aldersgrense 15 år.
Produksjonsselskap:
Focus Features and New Regency