Konsert med Charlie Siem og Håvard Gimse

Kollasj med bilde av Charlie Siem og Håvard Gimse

Forestillinger

Henter programmet

Sjøborg kulturhus har gleda av å invitere til ein vakker konsertoppleving, med fantastiske Charlie Siem & Håvard Gimse. Saman, skal dei framføre verker av Ole Bull, Edvard Grieg samt fleire perler frå den romantiske/klassiske musikkverda.

Om musikarane

Charlie Siem er ein av dagens fremste unge fiolinistar og har spelt med mange av verdskjende orkester og kammerensemble; Bergen Filharmoniske Orkester, London Symphony, Moscow Philharmonic, Oslo Philharmonic, Rotterdam Philharmonic og Royal Philharmonic Orchestra. Siem ble født i London av en norsk far og britisk mor, og begynte å spille fiolin i en alder av tre år. Han er lidenskapelig opptatt av å bringe klassisk musikk til nye publikumsgrupper over hele verda og har gjenoppliva den eldgamle fiolinistiske tradisjonen med å komponere virtuose variasjonar av populære låtar. Dette har han gjort saman med blant anna artistar som Bryan Adams, Jamie Cullum og The Who. Ved sida av all musikken har Charlie Siem også hatt ei rekke samarbeid med motemerker som Armani, Chanel, Dior og Hugo Boss.
Charlie Siem spiller på Guarneri del Gesù-fiolinen fra 1735, kjent som "D'Egville".

Håvard Gimse regnes som blant Skandinavias fremste pianistar, ein musikar med djup følsam og ein sterk personlig stil. Han har eit omfattande repertoar på meir enn 30 pianokonserter og er kjent for sitt arbeid som solist og kammermusikar. Gimse vann Steinwayprisen i 1995, Griegprisen i 1996, Sibeliusprisen i 2004, Den norske kritikarprisen for sine framføringar av Beethovens cellosonate med Truls Mørk på Festspillene i Bergen 2011, samt Lindemannprisen i 2022. Samarbeidet med Truls Mørk har vært en sentral del av Gimses arbeid i meir enn 30 år.

Billettar
Du kan kjøpe billettar på nettsida (sjå over, klikk på klokkeslettet) og i kafeen på Ulstein Arena (Vikemyra 2, telefon 70 01 77 00).

Billettpris
Voksen kr 395,-
Born/ungdom kr 245,-